امکان دسترسی در هزاره ی سوم برای همه به مناسبت 12 آذر روزجهانی معلولین
هوالقادر
امکان دسترسی در هزاره ی سوم برای همه به مناسبت 12 آذر روزجهانی معلولین
بنی ادم اعضای یکدیگرند
که درآفرینش زیک گوهرند
السلام علی الحسین وعلی علی بن الحسین وعلی اولاد الحسین وعلی عباس الحسین وعلی اصحاب الحسین وعلی شهداءفی الطریق الحسین الی یوم القیامه جمیعا ورحمه الله وبرکاته .
مساله یکسان سازی فرصت ها ومجالها برای معلولین هرروز بیش از بیش توجه سازمان ملل متحد را به خود معطوف ساخته است . مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روز جهانی معلولین سال 1981 اعلام کرد . دهه 1982-1992به عنوان دهه جهانی معلولین به تصویب این مجمع رسید وبه دولت ها اعلام گردید .
در سال 1999نیز شعار امکان دسترسی برای همه در هزار ه جدید از سوی مجمع عمومی سازمان ملل تصویب وبه دول متبوعه اعلام گردید البته رعایت این قوانین برای دولت ها اجباری نبوده ، لیکن به عنوان تعهدات اخلاقی وسیاسی تلقی می شدند که دولت ها می بایست در راه یکسان سازی فرصت های زندگی برای افراد معلول اقدام کنند .
خوشبختانه در سال1383 با تاخیر نزدیک به دو دهه کتاب جامع حمایت از معلولین در 17 ماده و11تبصره به تصویب دولت اصلاحات ومجلس هفتم رسید ودرد ولت نهم به ادارات وسازمان های ذیربط ابلاغ گردید اما متاسفانه باگذشت قریب به ده سال این قوانین هنوز اجرایی نشده است . قوانینی که درآن قریب به نیمی از خواسته های معلولین مندرج است .
متاسفانه هنوز کنوانسیون الحاقی حقوق معلولین در سازمان ملل متحد از طرف دولت ایران ، امضاء وتصویب نشده است با وجود اینکه بیش از 103 کشور از جمله کشور دوست وهمسایه افغانستان آن را امضاء کرده است لویی جرگه و22 مجلس دیگر کشورها آن را به تصویب رسانده اند
از مواد مندرج در کمسیون الحاقی مناسب سازی مبلمان شهری می باشد. که ابتدایی ترین خواسته هر شهروندی می باشد . نامناسب بودن مبلمان شهری دلیل اصلی عدم حضور جانبازان ومعلولین در عرصه های اجتماعی که ناشی از معلولیت شهری است می باشد شهر سالمندان ومعلولین رازودتر از مرگشان از ما می گیرد.
نابینایان هیچ راهنمایی برای عبور ومرور وشناخت ،حدومرزی نمی شناست حتی ناشنوایان نیز به دلیل اینکه بوق مهمترین عامل برقراری ارتباط در شهر های ماست .
جسارتا باید عرض کنم یارسالت اصلی خویش را در فرهنگ سازی شهری فراموش کرده ایم یا اصولا دغدغه آنرانداریم حقوق شهروندی برای مناسب سازی شهری ، کاهش آمار معلولیت . شکوفایی استعدادهای نهفته در میان معلولین عزیز که در شهرهای معیوب ومعلول به مرگ تدریجی دچار شده اند وبیش از هر موردی دیگر رنج می برند. آیا شهرسالم همان شهر برخوردار برای همه افراد اجتماع نیست ؟!
به گزارش ش 105 سازمان یونسکو در سال 2005 ، 10%از جمعیت جهان معلولند و25%جمعیت جهان درگیر این پدیده ناخوشایندند . آیا این جمعیت قابل توجه نیستند؟! وآیا حتما مسئولین از این پدیده ی نابسامان در امانند ؟ آیاروزگار باآنان عقد اخوت بسته است ؟! مابرای شکوفایی استعداد های نهفته ، این عزیزان (معلولین ) چه اقدامی کره ایم ؟!
مساله دیگری که حائز اهمیت است مساله اشتغال وبه کارگیری معلولین که در مصوبه هیئت وزیران وکنوانسیون الحاقی مندرج است .